Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Τα πρωτάκια κάνουν ραδιόφωνο!

Για τον Top Radio, τον ραδιοφωνικό σταθμό του σχολείου μας, 
φυσικά και γνωρίζετε!

Αυτό που δε γνωρίζετε, όμως, είναι ότι τα πρωτάκια του σχολείου μας τον επισκέφθηκαν, είδαν πώς γίνεται η ηχογράφηση μιας εκπομπής και αποφάσισαν να μην αφήσουν τέτοια ευκαιρία να πάει χαμένη... Στρώθηκαν αμέσως στη δουλειά και έτσι η πρώτη εκπομπή τους είναι ήδη έτοιμη!

Τα θέματα της;
Γνωστά και αγαπημένα σε μικρούς και μεγάλους: 

Παραμύθι και Καραγκιόζης!

Απολαύστε την έμπνευση των λιλιπούτειων μαθητών μας, όπως ακούστηκε από το European School Radio:


Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

100 χρόνια Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι... ραδιοφωνικά!

 3η εκπομπή του Top Radio και τα πεμπτάκια μας σας συστήνουν το καρναβάλι της πόλης μας, το οποίο φέτος γίνεται... 100 χρονών!
Η αποκριάτικη περίοδος είναι πολύ ξεχωριστή για το Ρέθυμνο και τους Ρεθυμνιώτες και οι περισσότεροι συμμετέχουν στα δρώμενα με όρεξη και μεράκι! Κυνήγι θησαυρού, καντάδες, Τσικνοπέμπτη, νυχτερινή παρέλαση των καρναβαλικών ομάδων, καρναβάλι και Καθαρά Δευτέρα, είναι μερικές μόνο από τις πάμπολλες εκδηλώσεις που γίνονται στην πόλη επί ένα μήνα.
Η εκπομπή κάνει μία σύντομη αναδρομή στην ιστορία του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού και το πλαίσιο μέσα στο οποίο αυτό αναβίωσε πριν από 20 χρόνια, και σας περιγράφει μερικά από τα βασικά του δρώμενα. Τα παιδιά παίρνουν συνέντευξη από την "αρχηγό" μίας από τις καρναβαλικές ομάδες, παρουσιάζουν σύντομα το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων στην πόλη, και διαλέγουν τα αγαπημένα τους "αποκριάτικα" τραγούδια. Δεν παραλείπουν, τέλος, να σας απευθύνουν πρόσκληση να επισκεφθείτε το Ρέθυμνο και να συμμετέχετε στη μεγάλη αυτή γιορτή! Όλα αυτά, σε μία εκπομπή γεμάτη κέφι και χρώμα!


Ακούστε το Carnival Time εδώ:
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων στο Ρέθυμνο μπορείτε να βρείτε εδώ: 

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Ο Ψαραντώνης στο Top Radio!

Οι μικροί "ραδιοφωνατζήδες" του Ε'2 εξοικειώνονται σιγά-σιγά με το μικρόφωνο και τη διαδικασία παραγωγής μίας εκπομπής και δουλεύουν με όρεξη στο αυτοσχέδιο studio της τάξης τους!

Στην δεύτερή τους εκπομπή, σας παρουσιάζουν ένα σύντομο βιογραφικό του καλλιτέχνη Αντώνη Ξυλούρη. Του "Ψαραντώνη", για τον πολύ κόσμο, αδελφού του άλλου μεγάλου κρητικού μουσικού, Νίκου Ξυλούρη που, με το ιδιαίτερο ύφος και το μεγάλο πάθος του για τη μουσική, έγινε γρήγορα γνωστός και αγαπητός στους συντοπίτες του, αλλά και σε πολλούς Έλληνες εκτός Κρήτης. Τα παιδιά σας παραθέτουν μερικά από τα λεγόμενά του και ένα από τα πολλά ανέκδοτα που κυκλοφορούν με πρωταγωνιστή τον ίδιο (αν και τα περισσότερα από αυτά φέρονται να πηγάζουν από αληθινά περιστατικά!). Τέλος, φυσικά, σας παρουσιάζουν μερικά από τα αγαπημένα τους τραγούδια από τον Αντώνη Ξυλούρη!

Τελευταία στιγμή προγραμματίστηκε να μεταδοθεί η δεύτερη εκπομπή του Τop Radio στο European School Radio το πρωί του Σαββάτου... 
Όσοι χάσατε την διαδικτυακή μετάδοση της εκπομπής, αλλά και όσοι θέλετε να την ακούσετε ξανά, μπορείτε να το κάνετε με ένα κλικ στη φωτογραφία:




Σημείωση: Η τρίτη εκπομπή του Top Radio είναι ήδη στα σκαριά! Η συνέχεια επί των... δεκτών σας!