Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Πώς γνωρίσαμε τον Antonio Vivaldi...

...μας κίνησε την περιέργεια ένα μάθημα στη γλώσσα γύρω από την μουσική, όπου είδαμε πώς ένας συνθέτης προσπαθεί με τις νότες να μας περιγράψει πράγματα, όπως ένας ζωγράφος, το κάνει με τα χρώματά του.

Έτσι η κουβέντα έφτασε στον κ. Vivaldi, ο οποίος μάθαμε ότι προσπάθησε να μας περιγράψει τις τέσσερις εποχές με τις μουσικές του συνθέσεις, δηλαδή με νότες και μελωδίες!

Πολύ ενδιαφέρον μας φάνηκε αυτό, και έτσι αποφασίσαμε να αφιερώσουμε μία από τις εκπομπές του Top Radio στον μουσικό αυτόν, που από ό,τι καταλάβαμε μάλλον θα πρέπει να ήταν αυτό που λέμε, "σπουδαίος"... Μέχρι και τους δαιμόνιους ρεπόρτερ του Top Radio επιστρατεύσαμε για να πάρουν συνέντευξη από την κυρία Κατερίνα, την μουσικό του σχολείου μας, ώστε να μας δώσει τα "φώτα" της για τον Vivaldi!

Το αποτέλεσμα; Μπορείτε να το ακούσετε εδώ, όπως ακούστηκε από την διαδικτυακή συχνότητα του European School Radio:

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Τη χάσαμε....! Μήπως τη βρήκατε;

Τι κάνεις όταν χάσεις κάτι; Φτιάχνεις μία αγγελία, την κολλάς σε στύλους και μαγαζιά και περιμένεις κάποιον να βρει αυτό που έχασες!

Αυτό ακριβώς κάναμε και εμείς τη Δευτέρα. Οι αγγελίες ετοιμάστηκαν αμέσως και με όλα τα απαραίτητα στοιχεία. Επιστρατεύσαμε τα καλύτερα μας γράμματα για να μπορούν να τη διαβάσουν οι περαστικοί και να μας βοηθήσουν. Και φυσικά βγήκαμε να τις κολλήσουμε στους δρόμους του Τσεσμέ. Πώς αλλιώς θα μάθουν όλοι ότι ψάχνουμε κάτι;

Αν τύχει, λοιπόν, και δείτε μία μικρή μπαλίτσα πορτοκαλί που μοιάζει με μπάλα μπάσκετ και χοροπηδάει πολύ, φέρτε τη από το σχολείο μας! Εμείς τη χάσαμε!


Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Smells like... teen spirit στον Top Radio!

Μετά το Καρναβάλι και τις δοξαριές του Ψαραντώνη, οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί του Top Radio στρέφονται στην σύγχρονη pop σκηνή.

Τα παιδιά του Ε'2 αποφάσισαν να κάνουν μία εκπομπή-αφιέρωμα στο αγαπημένο boyband της πιτσιρικαρίας, τους One Direction!

Στην εκπομπή τους οι μικροί ραδιοφωνατζήδες συλλέγουν πληροφορίες για τους αγαπημένους τους τραγουδιστές και παίζουν πολλά από τα τραγούδια που λατρεύουν!

Ακούστε την εκπομπή, όπως μεταδόθηκε από το European School Radio, εδώ: