Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Τα παιδιά παίρνουν το λόγο!!! (3)

Ακολουθεί το άρθρο της Μιχαέλας Κυριακάκη, με θέμα τους σκύλους:

Οι σκύλοι 

    Ο σκύλος είναι το πιο φιλικό ζώο προς τον άνθρωπο. Υπάρχουν διάφορες ράτσες όπως Ντόπερμαντ, Τσιουάουα, Χάσκι, pitboul, Ροντβάιλερ, Κόλεϊ, Λαμπραντορ, begl και άλλες πολλές. 
     Θέλει αρκετή φροντίδα ένας υγιής σκύλος. Τριών μηνών πρέπει να κάνει το πρώτο του εμβόλιο. Μετά το πρώτο του εμβόλιο πρέπει να κάνει άλλα δύο και μετά κάθε χρόνο ένα.
     Είναι πολύ καλός φύλακας και φίλος του ανθρώπου. Χρειάζονται εκπαίδευση για να ακούει τον ιδιοκτήτη του και για να μην τραυματιστεί από δάγκωμα.
    Μερικοί όμως άνθρωποι τα δέρνουν και τα βάζουν σε σκυλομαχίες. Αυτό είναι κακό γιατί μπορεί να τραυματιστεί ο σκύλος. Οι ράτσες που βάζουν σε σκυλομαχίες είναι οι πιο άγριες όπως Pit boul, Ροντβάιλερ, λαμπραντόρ. Συνήθως είναι αυτές γιατί αυτά τα σκυλιά τα γυμνάζουν πιο εύκολα έχουν λεπτά πόδια και δαγκώνουν πολύ.
     Δεν είναι καλό να τους δίνουμε άψητο κρέας, γιατί λισάζουν (αρχίζουν και δαγκώνουν). Εάν τους δώσουμε ζάχαρη (γλυκό) ή σοκολάτα θα πάθουν μεγάλη ζημιά. Με την ζάχαρη θα κουφαθούν και με τη  σοκολάτα θα τυφλωθούν.

Από τη μαθήτρια της Στ' τάξης
Μιχαέλα Κυριακάκη


Να υποσημειώσουμε ότι δεν έχουν γίνει παρεμβάσεις στη σύνταξη και την ορθογραφία του λόγου των παιδιών...
  

3 σχόλια:

  1. γιωργος μακρυδακης10 Μαΐου 2012 στις 5:31 μ.μ.

    sorry μονο που τα λαμπραντορ δεν ειναι τα πιο αγρια τα λαμπραντορ ειναι πολυ φυλικα!!!!ειναι τα ροντβαιλερ pitbull και καμια φορα μποξερ και λυκοσκυλα οχι λαμπραντορ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχεις απόλυτο δίκιο, Γιώργο! Όντως τα λαμπραντόρ είναι από τις πιο φιλικές ράτσες σκύλων και γι'αυτό μάλιστα είναι ιδανικές για οικογένειες με παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή