Pancakes, λοιπόν! Στα ελληνικά τις λέμε "τηγανίτες", αλλά ο ορισμός είναι μάλλον λανθασμένος γιατί "τηγανίτες" είναι ένα εντελώς διαφορετικό, ελληνικό γλυκό. Οι "pancakes" είναι κάτι σαν "φουσκωτές" κρέπες, που ψήνονται στο τηγάνι και σερβίρονται παραδοσιακά με χυμό λεμονιού και ζάχαρη. Πιο συνηθισμένα συνοδευτικά, βέβαια, είναι το σιρόπι, η σοκολάτα, τα φρούτα, το μέλι, οι ξηροί καρποί και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί ο καθένας! Τα παιδιά της Ε' τάξης έγιναν για λίγο chefs: Για να ξεσκάσουμε, να ξεπεινάσουμε και να γνωρίσουμε το...traditional Βρετανικό και Αμερικάνικο πρωινό!
"Οπλισμένοι" με τα εργαλεία μας... |
Συγκεντρώνουμε όλα τα υλικά... |
και ξεκινάμε τη διαδικασία... |
Χρειάζεται προσεκτικό σπάσιμο των αυγών... |
...και καλό ανακάτεμα... |
...επιμονή και υπομονή...! |
"Εδώ οι καλές οι pancaaaaakes! Όποιος τρώει ξανατρώειειειει!" |
Μικροί (και μεγάλοι) σεφ επί το έργον...! |
"Δεν πειράζει να κλέψουμε μια μπουκίτσα μέχρι να γίνουν όλες, ε;"... |
"Κυρία! Δεν τα κάνετε καλά!" |
"Εμ, αφού οι σκούφοι είναι φτιαγμένοι για μικρά κεφαλάκια...!" |
Πρέπει να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές... |
Λίγη σοκολάτα-για να γλιστράει πιο εύκολα! |
Λίγη ακόμα! Μην είστε τσιγκούνηδες εδώ! |
Έτοιμες για κατανάλωση! |
Μια αναμνηστική φωτογραφία πριν τις εξαφανίσουμε από το πλάνο... |
Λοιπόν, παιδιά; Πώς σας φαίνονται; |
"Θα σας πω εγώ, κυρία!" |
"Καλές είναι, από το λίγο που δοκίμασα, δηλαδή...!" |
...Και η μυστική μας, original συνταγή (για όσους ζήλεψαν!)-στα αγγλικά, για να κάνετε και εξάσκηση (μην τα θέλετε και όλα έτοιμα!):
Ingredients:
- 2 cups flour
- 3 teaspoons baking powder
- 1 tablespoon sugar
- vanilla extract
- 2 cups milk
- 1 egg
- 3 tablespoons melted butter
2. Heat a frying pan over medium high heat. Pour the batter (Προσοχή! Το "batter" σημαίνει "μίγμα", όχι "βούτυρο"!) onto the frying pan, using approximately 1/4 cup for each pancake. Brown on both sides and serve hot.
μπραβο παιδιαααααα !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή