Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Ζωή...ποδήλατο!

Αυτήν την Παρασκευή ένα διαφορετικό θέαμα μας περίμενε στην αυλή του σχολείου μας... 
Τι ακριβώς; ΑΥΤΟ ακριβώς:



Ένα...σμήνος ποδηλάτων, παρκαρισμένων στην άκρη του προαυλίου, περιμένοντας τα ποδαράκια που θα τα έκαναν να...μαρσάρουν σε ορθοπεταλιές!

Όλα αυτά στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, που την γιορτάσαμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο σχολείο μας, με την πολύτιμη οργάνωση της δραστηριότητας από τον γυμναστή μας, τον κύριο Κώστα!

Αφού στήσαμε την αυτοσχέδια "ποδηλατοπίστα" μας, μαζευτήκαμε όλοι στις κερκίδες και περιμέναμε τη σειρά μας για να δείξουμε το ταλέντο μας στο πετάλι!

Μικροί και μεγάλοι έκαναν ατέλειωτους κυκλους στην αυλή, ενώ τα παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων έδειξαν και τις ικανότητές στους στους ελιγμούς, ποδηλατώντας "ζιγκ-ζαγκ" ανάμεσα στα σημάδια που είχε στήσει για χάρη τους ο κύριος Κώστας!

Τέλος, τα μικρότερα παιδιά μας έδειξαν πόσο προσεκτικά ξέρουν να διασχίζουν τον δρόμο, ελέγχοντας πάντα δεξιά και αριστερά για διερχόμενα...οχήματα πριν περάσουν!
   

Έτοιμη η "πίστα" για
τις ορθοπεταλιές μας!
   
Έχουμε και πολύ κοινό!



Πω-πω, ποδήλατα!
   
Προσεκτικά!
   

Δεξιοτεχνία στο πετάλι...
   
...από τους περισσότερους!


Και οι κύκλοι συνεχίζονται...  

"Στην άκρη και σας έφαγα!"
   

Ώρα να περάσουμε τη διάβαση...

   
...αφού κοιτάξουμε δεξιά
και αριστερά και βεβαιωθούμε
ότι είμαστε ασφαλείς!

Τι δεν επισημάναμε; Πολύ λίγα από τα παιδιά έφεραν κράνη μαζί τους για την ποδηλατάδα μας! Παρόλο που ξέρουμε πολύ καλά ότι το κεφαλάκι μας είναι το πιο ευαίσθητο σημείο του σώματός μας και από τα πιο επικίνδυνα να τραυματιστεί σε περίπτωση σύγκρουσης ή πτώσης από το ποδήλατο. Αφού, λοιπόν, είπαμε λίγα πράγματα για την σημασία που έχει να φοράμε κράνος όταν ανεβαίνουμε σε οποιοδήποτε ανοιχτό όχημα, αποφασίσαμε να είμαστε όλοι πιο προσεκτικοί από εδώ και πέρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου