Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Κάπως έτσι άρχισαν όλα...

Φυσικά και χρειάζεται πάντα έμπνευση για να ξεκινήσεις κάτι καινούργιο! Και το Διαδίκτυο είναι πραγματικά ένας ωκεανός πληροφοριών, δεδομένων και εικόνων... Σήμερα μιλάμε για τις ιστοσελίδες και τα blog κάποιων σχολείων, που αποτέλεσαν για εμάς κύρια πηγή έμπνευσης για την δημιουργία του δικού μας "Ιστόπλοιου"... Απολαύστε τα!

1. Το Fourfouras TV, είναι ένα "κανάλι" φτιαγμένο από τον αεικίνητο δάσκαλο, Άγγελο Πατσιά, μαζί με τα (έτσι κι αλλιώς) αεικίνητα παιδιά του σχολείου του! Συνέχεια και εξέλιξη του "Fourfouras TV" είναι και το επίσημο site του Δημοτικού Σχολείου Φουρφουρά... Και στα δύο θα βρείτε απίθανες εκπομπές με πρωταγωνιστές, ποιούς άλλους; Τους μαθητές του σχολείου! Τα "Μικρά Αμαριωτάκια", μαζί με τους δασκάλους τους! Επίσης εκεί θα δείτε θέματα από την εκπαίδευση και τις δράσεις της σχολικής ζωής, μέχρι και "φευγάτες...συνταγές"! Υπάρχει και το τελευταίο "παιδί" του Φουρφουρά, το "Σχολικό Δίκτυο των Ορέων" (και "των ωραίων"!), που φιλοδοξεί να ενώσει τις δυνάμεις όσο το δυνατόν περισσότερων ορεινών σχολείων του Ρεθύμνου σε κοινές δράσεις και έργα! Εκεί θα βρείτε ακόμα περισσότερες δραστηριότητες, όπως την κατασκευή σαπουνιού από τα ίδια τα παιδιά, και χρήσιμα άρθρα και συνδέσμους που μπορεί να σας ενδιαφέρουν!

2. H σελίδα του Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών του 9ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου, κατασκευασμένη από τον υπερ-δραστήριο Νεκτάριο Τσαγλιώτη, ο οποίος έχει αναλάβει το Εργαστήριο και το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων του από το 1999. Εκεί μπορείτε να βρείτε τα ΠΑΝΤΑ γύρω από την Φυσική, ενδιαφέροντα πειράματα και πολύτιμες πληροφορίες για την δημιουργία και συντήρηση σχολικού κήπου...

3. Το blog του Δημοτικού Σχολείου Πλακιά, σχεδιασμένο από τους εκπαιδευτικούς Αλέξη Μαρκουλή και Στάθη Παπαδόπουλο, με όλες τις δράσεις του σχολείου, καθώς και άλλες χρήσιμες αναρτήσεις για θέματα σχετικά με την εκπαίδευση και τα παιδιά... Κάντε κλικ στις εικόνες και ρίξτε μια ματιά σε όλα!

Fourfouras TV:

Επίσημη σελίδα Δημοτικού Σχολείου Φουρφουρά:

"Σχολικό Δίκτυο των Ορέων":


Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών 9ου Δ.Σ. Ρεθύμνου:

Το blog του Δημοτικού Σχολείου Πλακιά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου