Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Τα παιδιά παίρνουν το λόγο!!! (1)

Ώρα δεν ήταν; Τα παιδιά της Στ' τάξης ετοίμασαν μερικές αναρτήσεις, με θέματα που τους τράβηξαν την προσοχή. Τις μοιράζονται μαζί σας με όλη τους την αγάπη!
Ακολουθεί το πρώτο άρθρο με θέμα το ναυάγιο του Τιτανικού από την μαθήτρια
Τίτσα Σουμπασάκη. Απολαύστε το!

100 χρόνια από το ναυάγιο του Τιτανικού

        100 χρόνια πριν, βυθιζόταν ο "αβύθιστος Τιτανικός", στο παρθενικό του ταξίδι, δημιουργώντας ένα θρύλο που ακόμα και σήμερα συνεχίζει να συγκλονίζει.
     Η τραγωδία έγινε 15 Απριλίου ξημερώματα, το 1912 στις 23:40 και αργότερα βυθίστηκε στις 2:20. Ο Τιτανικός ξεκίνησε το παρθενικό ταξίδι του την Τετάρτη, 10 Απριλίου 1912. Στο πλοίο πρώτα επιβιβάστηκαν οι επιβάτες της Γ' θέσης και ακολούθησαν οι επιβάτες Β' και Α' θέσης, όπου το πλοίο ξεκίνησε από το λιμάνι του Σάουθαμπτον. Ο Τιτανικός ήταν στην εποχή του κυριολεκτικά ένα θαύμα της ναυπηγικής, αποτελώντας έναν πρωτοποριακό τύπο πλοίου. Ενσωμάτωνε πολλές καινοτομίες, όπως: ανελκυστήρες, χαμάμ, γυμναστήριο, πισίνα, ταχυδρομείο και υπέρμετρη πολυτέλεια. Ιδιαίτερα το σέρβις και το φαγητό που πρόσφεραν στους επιβάτες της Α' θέσης πολύ πιο πλουσιότερο, αντίστοιχο με ξενοδοχείο 5 αστέρων.
      Στις 14 Απριλίου συγκρούστηκε με ένα παγόβουνο στον Ατλαντικό Ωκεανό, όπου στο τέλος κατέληξε να σπάσει στα δύο και να βυθιστεί στα 3700μ. παίρνοντας μαζί του περίπου 1.500 αγνώστους συγκεκριμένα της Γ' θέσης και της Β'.
     Όλο αυτό είχε συνέπεια να πάρει ως τίτλο τη μεγαλύτερη τραγωδία στη θάλασσα και να φτιαχτούν μουσεία, ταινίες, απομνημονεύματα κ.α. γι' αυτό.

                                                                                                                                    Τίτσα Σουμπασάκη

Να υποσημειώσουμε ότι δεν έχουν γίνει παρεμβάσεις στη σύνταξη και την ορθογραφία του λόγου των παιδιών...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου