Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Μέρες Βιβλίου: "μ'ένα καφάσι μπίρες"...


Οι "Μέρες Βιβλίου" στο 10ο ΔΣ Ρεθύμνου συνεχίζονται!


Και αυτήν την Τετάρτη (17 Απριλίου 2013) η βιβλιοθήκη του σχολείου μας θα ανοίξει για μικρούς και μεγάλους από τις 18:00 έως τις 20:00.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τις "Μέρες Βιβλίου", θα συζητήσουμε με τη συγγραφέα Νίκη Τρουλλινού για την ανάγνωση και την λογοτεχνία με αφορμή το βιβλίο της "μ' ένα καφάσι μπίρες".

Που; Στο 10ο ΔΣ Ρεθύμνου, Νικομηδείας 9Α
Πότε; Τετάρτη 17 Απριλίου στις 19:00
Περισσότερες πληροφορίες: 2831022519
                                              6944837368

Η υπόθεση του βιβλίου:

Μία γυναίκα γύρω στα πενήντα γράφει στο γιο της. Τα βιβλία που άρχισε να διαβάζει συστηματικά από ένα σημείο και μετά, ξεκλείδωσαν αυτά που κρατούσε μέσα της όλα τα χρόνια που ζούσε στη σκιά του άνδρα της, του Στέφανου, διαπρεπούς επιστήμονα. Ακολουθώντας τον στις πανεπιστημιουπόλεις του εξωτερικού, όπου εκείνος σπούδαζε ή δίδασκε. Η Εριέτα, μοναχοκόρη του Ιωσήφ Ντάικου που γύρισε από τη Μακρόνησο στην Κρήτη κι από ένα περίπτερο, «μ’ένα καφάσι μπίρες», έγινε πετυχημένος έμπορος και χάρισε στην οικογένειά του μια άνετη ζωή. Το κουβάρι ξετυλίγεται. Μαθητικά χρόνια, δικτατορία. Από δεκαοκτώ χρονών στην Αθήνα με τον Στέφανο. Κι ύστερα στις Ηνωμένες Πολιτείες και αλλού, αργότερα και με το παιδί μαζί. Τα βιβλία δίνουν στην Εριέτα τη φωνή που της έλειπε για να διηγηθεί τη ζωή της, λουσμένη στο φως των όσων ανακάλυψε μέσ΄ από τα διαβάσματά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου