Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Πλάθω μουστο-κουλουράκια… με τα δυο χεράκια!

   Το ΚΑΠΗ Τσεσμέ επισκέφτηκαν αυτήν την Παρασκευή οι μικροί μαθητές της Ά δημοτικού για να φτιάξουν, με τη βοήθεια των ευγενέστατων κυριών εκεί, μουστοκούλουρα. Είχαμε ήδη μιλήσει στην τάξη για τον τρύγο και τα παράγωγα προϊόντα του σταφυλιού, οπότε είπαμε να κλείσουμε τον κύκλο αυτής της ενότητας με μια ευχάριστη δραστηριότητα.

   Μας υποδέχτηκαν πάρα πολύ θερμά καθώς, όταν φτάσαμε εκεί, μας κέρασαν πορτοκαλάδα για να ξεδιψάσουμε και διάφορα γλυκίσματα. Αφού έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις και η υπεύθυνη μας έδωσε κάποιες πληροφορίες για το πώς λειτουργεί το ΚΑΠΗ, τα παιδιά προσπάθησαν να αναγνωρίσουν τα υλικά που θα χρησιμοποιούσαμε για να φτιάξουμε τα κουλουράκια, τα οποία βρίσκονταν ήδη τοποθετημένα πάνω σ΄ ένα τραπέζι. Στη συνέχεια οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά στην όλη διαδικασία βάζοντας ένα ένα τα υλικά μέσα σ’ ένα μεγάλο μπολ. 



         
              Άντε θα περιμένουμε πολλή ώρα ακόμα;


Μουστοκούλουρα χωρίς μούστο
δε γίνονται. Γίνονται;

                                  

Αγνό, παρθένο, κρητικό ελαιόλαδο!
Γιατί αν δεν παινέσεις το σπίτι σου....
            

Ας προσθέσουμε λίγο λίγο
και το αλευράκι!


Αφού τα υλικά ανακατεύτηκαν πολύ καλά και έγιναν ένα μείγμα, ήρθε  ή ώρα που όλοι περιμέναμε. Η ώρα να πλάσουμε τα κουλουράκια μας! Πλύναμε, λοιπόν, πολύ καλά τα χεράκια μας και ξεκινήσαμε. Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά τρία ολόκληρα ταψάκια καταφέραμε να γεμίσουμε! Τα βάλαμε στο φούρνο και  περιμέναμε καθόλου υπομονετικά θα έλεγα, καθώς η μυρωδιά τους την ώρα που ψήνονταν μας είχε κυριολεκτικά «σπάσει» τη μύτη. Μέτα από ένα τέταρτο περίπου αναμονής τα αφράτα και μυρωδάτα μουστοκούλουρα βρέθηκαν από το φούρνο στο στόμα των λιλιπούτειων «ζαχαροπλαστών» μας, οι οποίοι  καταβρόχθιζαν με ευχαρίστηση τις δημιουργίες τους. Ευχαριστήσαμε τις κυρίες για τη δημιουργική ώρα που περάσαμε και πήραμε το δρόμο του γυρισμού για το σχολείο μας.



              
                 Δεν είναι δίκαιο! Και εγώ θέλω
                να πλάσω κουλουράκια!
 
                    
                Οι "άντρες" της παρέας
                                    εν ώρα δράσης!    
             
                                                                        




Έτοιμο το πρώτο ταψί για ψήσιμο!



                                                           
Από την παραγωγή στην κατανάλωση!
  Έπεται, βέβαια, και συνέχεια, αφού την επόμενη βδομάδα θα επισκεφθεί το ΚΑΠΗ και το                   άλλο τμήμα της Ά τάξης του σχολείου μας. Σας ευχόμαστε να περάσετε το ίδιο καλά όσο κι εμείς!   
Να ευχαριστήσουμε για άλλη μια φορά το ΚΑΠΗ Τσεσμέ, το οποίο ανταποκρίνεται πάντα θετικά 
στα αιτήματά μας. Να ΄στε πάντα καλά!                                                                                                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου